19 Nisan 2016 Salı

Hasta Bezi Seçimi

 www.bezdunyasi.com

 www.bezdunyasi.com

Hasta Bezi Seçimi

Hasta alt bezi, “üriner inkontinans” nedeni ile idrar kaçırma sorunu yaşayan kişilerin hayatını kolaylaştıran yollardan biridir. İdrar kaçırma oldukça sık görülen bir rahatsızlıktır. Hastaların yaşam kalitelerini düşüren bu olayın nedeni, hastaların sık sık idrara çıkma ihtiyacı hissetmeleridir. Yaşlı hastalarda bir de alzheimer gibi başka rahatsızlıklar da eklenince idrar kaçırmanın önemi artmaktadır.
Hasta alt bezleri, mesane pedleri, yatak koruyucu örtüler.. Hepsi, hastanın yaşam kalitesini yükseltmek için kullanışlı ürünlerdir.
Hasta alt bezleri , emici ve sıvı geçirmez özelliktedir. Hem sıvıyı içlerinde hapsederler hem de sıvının dışarı çıkmasına engel olurlar.
Hasta alt bezi alırken ilk dikkat edilmesi gereken nokta, hasta alt bezinin emicilik seviyesidir. Eğer gün içerisinde bir kaç damla veya yarım litreye kadar sıvı söz konusu ise çok yüksek emiciliği olan beze gerek yoktur. Bezin emicilik seviyesi önemlidir fakat hastanın gün içerisinde ne kadar idrar kaçırdığına göre hasta alt bezinin seçilmesi gerekir.
Hasta alt bezinde bulunan ıslaklık göstergeleri sayesinde bu süreç kolay bir şekilde kontrol edilebilir. Ve zamanında hasta alt bezi değiştirilerek hem dışarı sızdırma hem de pişik gibi sorunlar önlenmiş olur.
Yetişkin hasta alt bezleri polietilen veya tekstil yüzeyli olurlar. Genelde yaz aylarında tekstil yüzeyli bezler tercih edilmektedir. Tekstil bezlerde cilt daha fazla hava aldığından pişik ve yaralar oluşmaktadır. Sıcak günlerde ve hastanızın mevcut durumuna göre polietilen hasta bezini veya tekstil yüzeyli hasta bez tercihinizi tekrar gözden geçirmeli ,hastanızın rahat ve konforunu gözönünde bulundurulmalıdır.

Hasta bezlerinizi ücretsiz kargo ile www.bezdunyasi.com adresinden tedarik ede bilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder