19 Nisan 2016 Salı

Sızdırmayan Hasta bezi


 www.bezdunyasi.com



Sızdırmayan Hasta bezi
     
  Hasta bezleri polietilen ve tekstil yüzeyli olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Türkiye de artık bütün hasta bezi üreticileri tekstil yüzeyliye dönmektedir.Yara, pişik,alerji yapmaması ve terletmemesi Tekstil yüzeyliye dönüşü hızlandırmaktadır. Bu yüzden hasta bezi alırken birinci tercihiniz tekstil yüzeyli  olmasıdır.
İkinci olarak külotlumu belbantlı mı kullanılması gerektiğine karar verilmelidir.
Yatalak hastalarda bağlanılması daha kolay olduğu için belbantlı daha uygundur. Tabii hasta gece tuvalete gitmiyorsa gezen hastalarda da belbantlı sızdırmazlık açısından tavsiye edilir.
Gezen hastalarda kolay  giyildiği için külotlu hasta bezi iç çamaşırı rahatlığı verdiği ve dışarıdan belli olmadığı için ,hastanın dışarıda da rahat gezmesini sağlar.
Üçüncü olarak hasta bezine dikkat edilmesi gereken sızdırmazlık derecesidir. Sızdırmazlık hasta bezlerinde damla olarak nitelendirilmektedir.4 damla ,5 damla , 6 damla ve 8 damla olarak.
Hastanızın yatalak olup olmaması günde kac bez kullandığı ,özellikle gece sızdırma olup olmadığına göre kac damla hasta bezi alınması gerektiğine karar verilmelidir.
Hasta bezlerinde bulunan ıslaklık göstergesi sayesinde değiştirilmesi gerekip gerekmediğine bezi açmadan bakılmaktadır.
Hasta bezi alırken önemli olan diğer husus bel ölçüsüdür. Hastanın bel ölçüsü ve kilosuna göre hasta bezinin small, medium, large, xlarge olarak seçiminin yapılması bedenine tam oturup sızdırma olmaması için gereklidir.
Belbantlı hasta bezinde belbantlarının esnek olması hastanın anatomik yapısına uyum sağlaması bakımından faydalıdır.
Bütün bu özelliklerin bulunduğu hasta bezleri çeşitlerini www.bezdunyasi.com adresinden
Uygun fiyata ve aynı gün hızlı kargoyla kapınıza kadar gönderilmektedir.


  www.bezdunyasi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder