27 Eylül 2014 Cumartesi

Hasta Bezi Raporu Nasıl Alınır

 Hasta Bezi Raporu Nasıl Alınır


HASTA BEZİ RAPORU
Ülkemizde insan sağlığı son yıllarda devletin de katkılarıyla en üst noktada ilgi gören ve desteklenen sektörlerin başını almıştır. Bakıma muhtaç insanlardan tutunda, yaşlı insanlara ve kimsesizlere devlet sonuna kadar sağlık kuruluşlarının kapılarını açtı. Hatta sağlık hizmetleri belli yaş üzerinde ki hastalar için ve evden çıkamayacak durumda hasta olanlar için eve kadar hizmet sunulmaya başlandı. 

Yine devletimizin sunmuş olduğu en büyük sağlık hizmetlerin bir tanesi de ‘’ Hasta Bezi Raporu’’dur. Bu rapor sayesinde rahatlıkla hastalarınızın kullanmış olduğu bezleri hiçbir ücret ödemeden temin edebilmektesiniz.

Hasta bezi ne olacak diye düşünmeyin. Hasta sahipleri bunu çok iyi bilirler ki yatalak hastaların bez masrafı oldukça çok ve külfetlidir. Bunun içinde devlet bu sorunu en alttı ve hastalara rapor karşılığında bedava bez verilmeye başlandı.

Henüz Türkiye’de çok yeni olan bu uygulamadan hasta ve özürlü yakınları rahatlıkla faydalanabilecekler. SGK bu görevi üstlenen kurumdur. 30 günlük ve günde 4 bez olarak hesaplanan hasta bezleri aylık 120 beze tekabül etmektedir. Bu bezi size SKG vermektedir. Sizin tek yapmanız gereken hastanıza özel hastane ya da devlet hastanelerinden bir rapor çıkarttırmalısınız. Hastanın Bez kullanımının zorunlu olduğuna dair. Birde rapora günlük kaç bez kullanılması gerektiği de yazılmalıdır.

Sağlık raporu çıkartıldıktan sonra hastane ya da sağlık ocaklarından bir tanesinde reçete yazdırmalısınız. Reçetede kaç adet bez kullanılması gerektiği belirtilmelidir. Sonra da;
1)      Sağlık Raporu,
2)      Reçete,
3)      Fatura,
4)      Hastanın Kimlik Fotokopisi
Bu 4 belgeyi alarak SGK kurumuna başvuruda bulanarak süreci sonlandırmış olursunuz. Hasta yakınları için çok önemli olan Hasta bezi uygulaması bu kadar basit bir süreçten sonra raporu çıkarttıktan sonra başvurunuzu yaparak sonlanmış olur. Bu işlemlerden sonra hastanız yatakta kaldığı sürece ya da özürlülerde yaşadığı sürece devlet o hastalın bez ihtiyacını karşılayacaktır. Basit gibi gözükse de piyasada ki bez fiyatları göz önüne alındığı zaman çok önemli bir hizmet olduğu inkar edilemez bir gerçektir. Sizde Hasta Bezi Raporu çıkarttırmak istiyorsanız, yukarda yazmış olduğumuz yolu izlemeniz yeterli olacaktır.

www.bezdunyasi.com adresinden hasta bezi raporu nasıl alınır detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder