24 Eylül 2014 Çarşamba

Raporlu Hastalara Bez Verilir

 Hasta bezi








Raporlu  Hastalara  Bez  Verilir



Son zamanlarda internette en çok araştırılan sağlık konularından bir tanesi de Raporlu Hastalara Bez Verilir söylemidir. Yatalak hasta sahiplerinin ya da evde bakıma muhtaç ama idrarını tutamayan hastalar için çıkartılan bu rapor, hastaların rahatlığı göz önünde tutularak devlet tarafından çıkartılması istenen bir rapordur. Bu rapor sayesinde hastanıza kullanmış olduğunuz tüm bezlerin bedeli olan parayı SGK aracılığı ile devletten talep edip, parayı alabiliyorsunuz.
Bugün sürekli idrar kaçırma sorunu yaşayan hasta sahipleri için rapor çıkartmak çok büyük bir kolaylıktır. Bu sayede istediğiniz gibi sık sık hastanızın bezini değiştirip, hastanızın da rahat etmesine imkan sağlamış olmaktasınız.

Raporu hastaların bez ücretini alabilmeleri için izlemeleri gereken bir yol bulunmaktadır. Onu da şu şekilde özetleyebiliriz;
·        
Öncelikle hasta sahibi hastasını bir devlet hastanesi ya da özel hastaneye götürmelidir. Eğer hasta yatalaksa evinize doktor isteyip muayenenin evde yapılmasını da talep edebilirsiniz.
·         Mesane muayenesinden geçen hasta eğer idrar tutamadığı kanısına varılırsa, doktor bir rapor çıkartmakta. Bu raporda mesanenin idrar tutamadığı belirtilmektedir.
·         Doktor bu raporla birlikte size hastanızın kullanması gereken hasta bezi sayısında bir reçete yazmaktadır.
·         O tutarda bezi almak için bir medicale gidebilirsiniz. Medicalden hasta bezini aldıktan sonra oradan alacağını fatura ile SGK’ya gitmelisiniz.
·         SGK’ya; Sağlık raporunun aslını, Reçetesini, Medicalden almış olduğunuz rapor ve hastanın kimlik fotokopisi ile başvuruda bulunmalısınız.
·         Bu evraklarla SGK’ya geldiğiniz zaman kurum size doktor reçetesinde yazan sayı ve medicalden almış olduğunuz fatura bedeline göre ödenmiş olan hasta bezi tutarını size ödemektedir.
Görmüş olduğunuz gibi çok basit birkaç işlemi gerçekleştirdikten sonra her ay düzenli olarak hasta bezi ücretinizi devletten talep edebilmektesiniz. SGK’nın bu hizmeti sayesinde bakıma muhtaç olduğu halde maddi imkanı olmadığı için hasta bezi almakta zorluk çeken birçok hasta için çok büyük kolaylıklar sağlanmış oldu. Maddi gücü olmadığı halde idrar kaçırma sorunu olan tüm hastaların hasta bezi sorunu çözülmüştür. Ayrıca bu talepte bulunan tüm yatalak hastalara da bu konuda devlet destek vermektedir. 

Daha ayrıntılı bilgi için www.bezdunyasi.com adresine müracat ede bilrsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder