18 Eylül 2014 Perşembe

Raporlu Hastalara Hasta Bezi Nasıl Alınır

 Raporlu Hastalara Hasta Bezi Nasıl Alınır


RAPORLU HASTALARA BEZ ALMAK NASIL OLUYOR
Sağlık Bakanlığı son yıllarda bakıma muhtaç, evde sürekli yatalak olan ve ileri yaşlarda olan kişilerin sağlık sorunlarını çözmek için birçok yenilik getirmiştir. Evde hizmetten tutunda, özel bakıcıya kadar pek çok fırsat devlet tarafından karşılanan hizmetler içinde yer almaktadır. Son yıllarda yine bu tarz hastaya sahip olan kişiler için büyük bir kolaylık daha çıkartılmıştır. Oda özürlü bir hastanız olabilir ya da yatalaktır ve idrarını altına yapmak zorundadır. Böyle durumlarda SGK bir rapor karşılığında sizlere bez parasını vermektedir.

 Aylık 120 bez olarak verilen bu para günlük 4 beze denk gelmektedir ki yatan bir hastaya 1 ay için fazlasıyla yetecek bir sayıdır.
Raporu tüm hastanelerden alabilirsiniz. Devlet hastaneleri de Özel hastanelerde bu raporu rahatlıkla verebilmektedir. Raporda mesane ve rektun kontrolonun olmadığının belirtilmesi yeterlidir. Sonrasında yine aynı hastaneden ya da farklı bir yerden doktor reçetesine hasta bezi yazdırılarak kaç adet lazımsa o adette hasta bezi talep edilir. SGK ‘dan bu bezin karşılığını alabilmeniz için;
·          
     1- Bezi satın aldığınız satış noktasının hasta bezi faturasının aslı (Bez adedi mutlaka belirtilmelidir). Sitemizden satın aldığınız hasta bezlerinde bez adedi belirtilmektedir.
·    2-   Reçete (uzman doktor kaşeli, imzalı olmalı; hasta bezi ihtiyacı 1 aylık 120 adettir yazılmalı, son mevzuata göre 2 aylık 240 adet için de reçete de alınabilmektedir)
·     3- Sağlık Kurulu Raporunun her ay bir "ASLI GİBİDİR" ibareli örneği,
·       4- Kimlik Fotokopisi (T.C. Kimlik Numaralı) Ücretsiz Kargo ile www.bezdunyasi.com adresinden güvenli bir şekilde tüm marka hasta bezini tehmin edebilirsiniz.



 Raporlu Hastalara Hasta Bezi Nasıl Alınır
Görmüş olduğunuz gibi hasta bezi raporu almakta sonrasında ki süreçte son derece basittir. Hasta bezi raporu almak için yatalak hastanızı hastaneye götürmenizde gerekmemektedir. Hastaneden eve gelecek bir uzman doktor hastayı yattığı yerde muayene ederek raporun çıkartılmasına onay verebilir. Her ne kadar azcık da olsa uğraşmak gerektirse de sonrasında sizler için büyük kolaylık olacaktır. Bu rapor çıkartıldıktan sonra her ay düzenli olarak hastanıza kullanmış olduğunuz bez tutarını SGK’dan talep edip alabileceksiniz. Bu hastalar içinde hasta yakınları içinde son derece büyük bir kolaylık olmuştur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder