24 Eylül 2014 Çarşamba

Hasta bezi




Hasta bezi

Hastanelerde uzun süre yatmak ve ayağa kalkmamak zorunda olan hastalar veya evlerinde yatalak yatan hastalar için en gerekli olan şey Hasta bezidir. Çünkü bu tip hastalar yataklarından kalkamadıkları için maalesef ki tüm ihtiyaçlarını hatta tuvalet ihtiyaçlarını bile yatakta görmek zorunda kalmaktadırlar. Her ne kadar çok zor bir durum olsa da hasta bezleri, hastaların ve ona bakan insanların yüklerini bir nebze olarak azaltmaktadır.
Bugün devlet desteği ile SGK aracılığı ile hastaların bu en önemli ihtiyacı olan hasta bezlerinin ücretlerini devlet karşılamaktadır. Tabi bu ücreti devletten talep edebilmeniz için önce bir rapor almalısınız. Bu raporu özel hastane veya devlet hastanesi fark etmeksizin tüm hastanelerden temin edebilirsiniz. Bu raporu alabilmeniz için tek yapmanız gereken mesane idrar tutamıyor diye doktor tarafından onaylanmalıdır. Sonrasında rahatlıkla hastanede rapor çıkar ve hastanın 1 aylık ihtiyacı olan bez reçete ile yazılır. Bu hastalar içinde, hasta yakınları içinde çok büyük kolaylıktır.
Çünkü sürekli olarak altına yapan bir hastanın bez masrafları da son derece külfet doğurmaktadır. Hasta bezleri konusunda ülkemizde hastalara pek çok seçenek sunulmaktadır. Selpak, Can ped ve Depend gibi markaların hastalar için ürettikleri değişik hasta bezi ürünleri bulunmaktadır. Bu hasta bezlerinden hangisini seçip hastanıza kullanmak istiyorsanız bu tamamen sizin tercihinize kalmış bir durumdur.

Bazı durumlarda da hastaneye ameliyat için yatan hastaların bu hasta bezlerinden alıp kullanması gerekebilmektedir. Özellikle belden aşağısı uyuşturularak yapılan ve uzun süre ayağa kalkamadığınız ameliyatlar da bu hasta bezleri tercih edilmektedir. Epiduralle doğum yapan hastalar bunu iyi bilirler. Doğumdan sonra ki süreçte belden aşağısını hissetmediğiniz için doktorlar hasta bezi kullanmanızı tavsiye eder. Bu ve buna benzer pek çok durumda bu hasta bezlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu hasta bezleri içinde sadece Depend külotlu olup, erkek ve bayanlar için ayrı ayrı üretilmektedir. İster külotlu hasta bezi kullanırsınız, isterseniz de yan bantlı hasta bezlerinden tercih edersiniz. Bu tamamen sizin ve hastanızın tercihine kalmış bir durumdur

Ürünleri ücretsiz kargo ile en düşük fiyat garantisi altında evinize kadar gönderiyoruz www.bezdunyasi.com . 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder